Κέικ μελιού

από  Σάββατο, 14 Ιουνίου 2014
Κέικ μελιού

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1,5 κ.γ. σόδα μαγειρική
  • Αλάτι 1/2 κ.γ.
  • 1 κ.γ. κανέλα σκόνη
  • 1/2 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 57 γρ. ζάχαρη
  • 140 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 3 αυγά
  • 1 πορτοκάλι μέτριο, το ξύσμα του και 1κ.σ. χυμό
  • 55 γρ. ξινόγαλο
  • 23 κ.σ. μέλι (350γρ.)
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 225 ml. τσάι δυνατό
  • 14 κ.σ. καρυδόψιχα τριμμένη
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 1 ώρα κια 15 λεπτά
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 C και βουτυρώνουμε μια φόρμα κέικ.

Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το ανακατεύουμε με το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα, το αλάτι, την κανέλα και το μοσχοκάρυδο.
Σε ένα άλλο μπολ, χτυπάμε με ένα μίξερ για περίπου 2 λεπτά, τα δύο είδη ζάχαρης, τα αυγά, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, το ξινόγαλο, το μέλι, το εκχύλισμα βανίλιας, και το τσάι.
Προσθέτουμε μέσα στο μπολ σιγά σιγά, ανακατεύοντας συγχρόνως για 3 λεπτά, το μίγμα με το αλεύρι. Ρίχνουμε και τα καρύδια στο μίγμα, ανακατεύουμε λίγο και το βάζουμε στην φόρμα του κέικ.
Ψήνουμε το κέικ για 45 λεπτά με 1 ώρα. Δοκιμάζουμε αν είναι ψημένο το κέικ, καρφώνοντας ένα μαχαίρι στο κέντρο της φόρμας, και βγάζοντάς το βλέπουμε πως το μαχαίρι έχει μόνο υγρασία.

Βγάζουμε το κέικ από το φούρνο, το αφήνουμε λίγο να κρυώσει και σερβίρουμε.

mitarea

mary vertical

kids banner