Τρούφες με κονιάκ απο τον Διονύση Αλέρτα

από  Τρίτη, 10 Φεβρουαρίου 2015
Τρούφες με κονιάκ απο τον Διονύση Αλέρτα

ΥΛΙΚΑ

  • 500 ml. κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
  • 100 ml κονιάκ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα 66%
  • 100 γρ. σοκολάτες κουβερτούρα 55% για την επικάλυψη
  • 5 κ.σ. κακάο
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 60'
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη

Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπαιν μαρί (η στο φούρνο μικροκυμάτων).Σε μία κατσαρόλα βράζουμε την κρέμα γάλακτος μαζί με το κονιάκ και μόλις βράσουν .τα προσθέτουμε στην κουβερτούρα. Ομογενοποιούμε το μείγμα μας , με ένα μίξερ χειρός,και περιμένουμε να πέσει η θερμοκρασία του.Μόλις φτάσει τους 40ΟC προσθέτουμε το βούτυρο σε κομμάτια και ομογενοποιούμε πάλι με το μίξερ για να έχουμε μια λεία υφή.

Ρίχνουμε το μείγμα μας σε ένα αντικολλητικό ταψάκι και το αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει. Μόλις σταθεροποιηθεί,ξεφορμάρουμε,το κόβουμε σε κυβάκια και τα περνάμε πρώτα από τη λιωμένη κουβερτούρα (55%) και αμέσως μετά από το κακάο.

Εναλλακτικά μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε και άλλο είδος ποτού, αρκεί η περιεκτικότητα του σε αλκοόλ να είναι 40 βαθμών.
Διονύσης Αλέρτας

Νέος, γεμάτος όρεξη για γλυκά, με φαντασία και δημιουργικότητα και κυρίως αγάπη και σεβασμό για την τέχνη του.
Ο Διονύσης Αλέρτας, που σήμερα είναι chef patissier στο φημισμένο Gaspar, ξεκίνησε σπουδές μαγειρικής και διαιτολογίας στα 19 του και παράλληλα εργαζόταν ως ζαχαροπλάστης που ήταν και το επάγγελμα που τον κέρδισε.

Ξεκίνησε να εργάζεται στα ζαχαροπλαστεία Despoina, αργότερα στο LaCigaleκαι με μεγάλη επιτυχία από το εστιατόριο Σπονδή, ενώ παράλληλα παρακολουθεί κάθε χρόνο σεμινάρια ζαχαροπλαστικής.

Το 2013 σίγουρα είναι η χρονιά του... μέχρι όμως...

Περισσότερα

mitarea

mary vertical

kids banner