Αρνάκι με ούζο, ντομάτα, δεντρολίβανο και πατάτες στο φούρνο από το Χρήστο Τζιέρα.

από  Παρασκευή, 16 Μαΐου 2014
Αρνάκι με ούζο, ντομάτα, δεντρολίβανο και πατάτες στο φούρνο από το Χρήστο Τζιέρα.

ΥΛΙΚΑ

  • 2000 γρ. αρνίσιο μπούτι κομμένο σε φέτες με το κόκαλο.
  • 12 πατάτες κομμένες κυδωνάτες.
  • 4 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες χωρίς το βλαστό
  • 2 κρεμμύδια ξερά κρεμμύδια ξερά κομμένα σε φέτες
  • 4 κ.γ. μουστάρδα Dijon
  • 3 λεμόνια το χυμό τους
  • 50 ml. ελαιόλαδο
  • 50 γρ. βούτυρο γάλακτος
  • 50 ml ούζο
  • 2 ντομάτες κομμένες σε λεπτές φέτες , όσα και τα κομμάτια του αρνιού.
  • 2 κ.σ φρέσκο δεντρολίβανο ή 3-4 κλωνάρια
  • φρέσκο θυμάρι 3-4 κλωνάρια
  • 1 κ.γ. ξερή ρίγανη
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 φύλλα δάφνη
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 4 ώρες
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 4 άτομα

Ο Χρήστος Τζίερας έχει βάλει όλη τη δημιουργικότητα του και μας ετοιμάζει μια συνταγή με αρνάκι κατάλληλη για το οικογενειακό τραπέζι.

Σε ένα ταψί στρώνουμε τις πατάτες αρμονικά και ενδιάμεσα τα κομμάτια του αρνιού .Πάνω από κάθε κομμάτι αρνιού τοποθετούμε μια φέτα ντομάτας. Ρίχνουμε το κρεμμύδι περιφερειακά και τρίβουμε τα μυρωδικά να πάνε παντού καθώς και το αλατοπίπερο.

Σε μια μπασίνα χτυπάμε μέχρι να γίνουν αλοιφή το βούτυρο, το λάδι, το σκόρδο, το ούζο, τη μουστάρδα, το χυμό λεμόνι, προσθέτουμε και μισό ποτηράκι νερό και τα περιχύνουμε σε όλα τα υλικά του ταψιού.

Ρίχνουμε και τα 2 φύλλα δάφνης και σκεπάζουμε το ταψί με λαδόκολλα και μετά με αλουμινόχαρτο.
Ψήνουμε για 2 ώρες σε προθερμασμένο φούρνο στους 160 C .

Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και το αλουμινόχαρτο και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη 1 ½ ώρα στους 180 C.

Προαιρετικά μπορούμε πάνω από κάθε φέτα ντομάτας στο δεύτερο στάδιο ψησίματος να προσθέσουμε κομματάκια από ένα πικάντικο τυρί της αρεσκείας μας ( φέτα, κεφαλοτύρι, γραβιέρα, αρσενικό κλπ. )

Χρήστος Τζίερας

Ο Τζιέρας Χρήστος γεννήθηκε το 1970 στην Κρανέα Ελασσόνας. Μπήκε στο χώρο της γαστρονομίας πριν από 25 χρόνια, σπουδάζοντας στη σχολή τουριστικών επαγγελμάτων Αναβύσσου. Μετά το τέλος των σπουδών του συνεργάστηκε με πολλά ξενοδοχεία & εστιατόρια στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Όπως στο Inter-Continental Αθήνας και Λονδίνου, στο Πιλ – Πουλ, Graingaidroch Σκωτίας, στο Cosmos κ.α.
Πήρε μέρος σε πολλά σεμινάρια γαστρονομίας, οινολογίας & σχολές μαγειρικής στο Μιλάνο, στη Βενετία, στην Πάρμα, στην Αγγλία, στη Μπανγκόγκ, στη Γερμανία, στην Κωνσταντινούπολη...

Περισσότερα

mitarea

mary vertical

kids banner