Γαριδομακαρονάδα με σαφράν, λεμόνι και άνηθο

από  Τρίτη, 31 Μαρτίου 2015
Γαριδομακαρονάδα με σαφράν, λεμόνι και άνηθο

ΥΛΙΚΑ

  • 400 γρ. γαρίδες καθαρισμένες
  • 400 γρ. σπαγγέτι
  • 100 ml. κρέμα γάλακτος
  • 1/2 ματσάκι άνιθο ψιλοκομμένο
  • 3 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • σαφράν περίπου 20 στήμονες
  • 1 λεμόνι το χυμό και το ξύσμα.
  • 1 φινόκιο κομμένο σε λεπτές φετούλες
  • Χρόνος Προετοιμασίας
  • 25'
  • Βαθμός Δυσκολίας
  • Εύκολη
  • Αριθμός ατόμων
  • 4 άτομα

Ελαφρυά νηστίσιμη αλλά πεντανόστιμη συνταγή από το Χρόνη Δαμαλά.

Βάζουμε σε μια κατσαρόλα 3 λίτρα νερό, μπόλικο αλάτι και το σαφράν. Αφού πάρει μια βράση προσθέτουμε τα μακαρόνια και ανακατεύουμε για να μην κολλήσουν. Δοκιμάζουμε και σουρώνουμε. Δεν πρέπει να έχουν βράσει τελείως. Θα τα τελειώσουμε το μαγείρεμα τους μέσα στην σάλτσα.
Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε τις γαρίδες με λίγο ελαιόλαδο σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το φινόκιο.

Μαγειρεύουμε για 2 λεπτά ακόμα. Στη συνέχεια προσθέτουμε τα μακαρόνια ανακατεύουμε και σβήνουμε με την κρέμα γάλακτος.

Τελειώνουμε προσθέτοντας ψιλοκομμένο άνηθο, φρέσκο κρεμμύδι, ξύσμα και χυμό λεμόνι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
Αντι για κρεμα γαλακτος μπορουμε να σβησουμε με λιγο νερο που εχουμε φυλαξει απο τα μακαρονια.

Αντί για κρέμα γάλακτος μπορούμε να σβήσουμε με λίγο νερό που έχουμε κρατήσει από τα μακαρόνια.
Χρόνης Δαμαλάς

Ο πολυβραβευμένος Χρόνης Δαμαλάς ξεκίνησε την μαγειρική του πορεία το 1998, από την κορυφαία σχολή μαγειρικής στον κόσμο Culinary Institute of America, γνωστό και ως CIA. Με θητεία στα NOBU και NOBU NEXT DOOR της Νέας Υόρκης και Matsuhisa Mykonos.
Έχοντας κάνει περάσματα από διάφορες χώρες και κουζίνες στον κόσμο (Γαλλία Le Moulinde Mougin ** , Ισπανία Berasategui *** , Arzak***, Ιταλία La Via Romana*, Αραβικά Εμιράτα Zuma Dubai, και στην Ισλανδία), επέστρεψε στην Ελλάδα και συνεργάστηκε με σεφ όπως,...

Περισσότερα

mitarea

mary vertical

kids banner